Pages Menu
Categories Menu

Przerwy kawowe

Przerwa kawowa jest ważnym elementem biznesowych spotkań. W jej trakcie pracownicy odpoczywają, mogą napić się kawy, zjeść lekkie śniadanie czy kawałek ciasta. Catering kawowy jest sporym ułatwieniem dla pracowników – nikt z nich nie zostaje oddelegowany do parzenia kawy i przygotowywania przekąsek. Przerwa kawowa jest bardzo ważna w dalszej pracy, poprawia jej efektywność, daje człowiekowi energii. Catering tego typu spotyka się nie tylko na spotkaniach biznesowych, ale także na konferencjach naukowych, wieczorkach poetyckich czy podczas konkursów. We wszystkich tych miejscach ma on na celu zapewnienie osobom biorącym udział w wydarzeniu odpowiedniego pożywienia, by mogły, szczęśliwe i najedzone, zostać do samego końca spotkania. Podczas przerw można postawić zarówno na samą kawę lub herbatę z ciastkiem, ale też na przekąski, kanapki, sałatki. Przerwa kawowa w miły sposób zapełni czas, pomoże uczestnikom wydarzenia zgrać się, lepiej poznać. Jeżeli przerwa nastąpi podczas spotkania z partnerem biznesowym czy potencjalnym klientem, pomoże mu nas lepiej zapamiętać, sprawi na nim lepsze wrażenie. Czasami niepozorna kawa w miłym towarzystwie może być kluczem do sukcesu.

www.marcinwilk.com
– autor artykułu