Pages Menu
Categories Menu

Ser w naszej diecie

Ciąg Ser ser ciągnie się w paskach, w przeciwieństwie do typowych kruszenie lub łamanie z najbardziej serów. Jest to najczęściej sprzedawany jako element przekąski w Stanach Zjednoczonych, a to jest szczególnie popularne wśród dzieci. W innych krajach, takich jak Europa Wschodnia i Bliskiego Wschodu, pleciony ser i sznurki serowe są tradycyjne produkty, które są wykorzystywane na wiele sposobów.sprawdź ofertę na stronie internetowej

Jak jest zrobiony

Zazwyczaj, gdy sery są, kwas dodaje się do mleka, a następnie dodaje się podpuszczkę, który powoduje twaróg, tworząc w mleku. Skrzep jest oddzielony od serwatki, cieczy, która pozostaje. Następnie skrzep jest ukształtowany w bloki, ułożone i przycisnął. Zsiadłe mleko poddane różnorodnych procesów zależy od rodzaju sera produkowane.

Sposób wytwarzania sera ciąg jest taki sam jak w przypadku zwykłych serów aż do utworzenia skrzepu. Po pozostawieniu skrzepu w spoczynku, są one umieszczone w zbiorniku wody lub serwatki. Kiedy zaczynają się unosić, nadmiar cieczy jest odprowadzana. Skrzep miesza się ze sobą i ugniata aż staną się elastyczne. Kawałki dużego pasma sera są następnie rozdzielane na mniejsze kawałki; każda porcja będzie ciągnąć siebie w pasach lub łańcuchów.

Rodzaje sera

Najbardziej Ser łańcuch sprzedawany w USA sklepach spożywczych jest wykonany z sera mozzarella lub kombinacji z innymi serów mozzarella, takich jak ser cheddar i Monterey Jack. Podobnie jak w przypadku wielu pakowanych serów, są one dostępne w zwykłych lub w części odtłuszczania odmian mleka. Zazwyczaj są one pakowane jako małe, cylindryczne kije i są używane głównie do podjadania. W specjalistycznych sklepach, być może uda się znaleźć ten ser produkowany w innych krajach.

Ormiański String Cheese

Armeński ser ciąg jest ręcznie, pleciony ser produkowany z montaż wentylacji warszawa mleka owczego.
http://shinysyl.com/
– autor artykułu