Pages Menu
Categories Menu

Jak podawac owoce morza

Jak podawac owoce morza

ostrygi otwarcia, znane jako muszli, wymaga pewnej umiejętności, które mogą być łatwo osiągnięty z pewną praktyką. Korzystny sposób polega na użyciu noża ostryg, które jest wariantem noża muszli, który ma krótki i grubości ostrza, która jest około 2 cali. Więc teraz masz odpowiednie narzędzia do pracy, w jaki sposób najlepiej go używać?http://www.akademiaprawajazdy.pl

Przed muszli, radzę ci dać im wszystko dobry peeling pod bieżącą wodą pierwsze, a następnie umieść ostrygi w zamrażalniku przez około 15-20 minut, aby pomóc zrelaksować małże dla łatwiejszej pracy.

Po wyjęciu z zamrażalnika, włożyć nóż z sporo siły na zawiasie między nimi valves.Then będziesz chciał przekręcić tarczę, aż usłyszysz lekkie pop. Następnie przesuń ostrze w górę, aby przeciąć mięsień przywodziciela (to jak pępowiną), który posiada powłokę zamknięty.

Należy być bardzo ostrożnym, aby nie stosować zbyt dużej siły, ponieważ nie chcesz, aby dać sobie poważne obrażenia, jeśli ostrze zrazy. Ciężkie Rękawice zaleca się temu zapobiec, ale nie tylko z ostrym nożem, ale pociski mogą być zbyt ostre jak brzytwa.

Jeśli ostryg ma stosunkowo miękką powłokę, nóż może być włożona do bocznych drzwi jako taki, który jest w połowie drogi wzdłuż jednego boku, gdzie usta ostryg poszerzenia i istnieje małe wgłębienie. Będziemy chcieli, aby to zrobić nad miską, tak aby można złapać soki ostryg za.

Teraz zeskrobać mięsa z górnej do dolnej skorupy muszli. Za pomocą noża do cięcia ostryg z dolnej powłoki, lub służyć go na pół powłoki a najlepiej dać mu umyć, aby usunąć wszelkie śruty lub fragmentów powłoki dla smaku i lepszej prezentacji.

– autor artykułu