Pages Menu
Categories Menu

Carving a catering

Carving a catering

Jest uważany, że owoce i carving pochodzi z Tajlandii Sukothai ciągu blisko siedemset lat temu, chociaż niektórzy ludzie kwestionują ten fakt i wierzę, że początkowo rozpoczęła się o czasie dynastii Tang w Chinach.

Tajski sztuki owoców i warzyw Carving jest bardzo ważną częścią Thailands historycznej przeszłości i jeden z ich najstarszych form sztuki.jazdy doszkalające gdańsk Coming początkowo z około 14 wieku, kiedy młoda kobieta Thai pływających zdobione lampy na Festiwalu Regal, które jest obchodzone w nocy z pełni księżyca. Ta młoda kobieta rzeźbione owoce i warzywa w różnych kwiatów, które były wykorzystywane do upiększania lampę pływającą, dzięki czemu wyglądają jak ogromny kwiat lilii wodnej. Kiedy król Phra Ruang zauważyłem dokładnie to, co pani wyprodukował on skarbem tego świeżego innowacji i postanowił, że byłoby to dziedzictwo artystyczne z Tajlandii i będą nauczane i praktykowane we wszystkich tajskich kobiet. Ta wiedza nadal jest przekazywana przez pokolenia tylko osobiście i do rodziny i przyjaciół, zwłaszcza w Pałacu Królewskim.

Od jego prostych początków w lokalnych bazarach ze Wschodu, gdzie uliczni artyści będą produkować skomplikowane garnishes na żądanie są wystawiane i obnosił się współczesnych restauracji, kurortów, przyjęć weselnych, statki wycieczkowe wraz z ekstrawaganckich otoczenia, umiejętności owoców i warzyw rzeźba staje się coraz bardziej znany pod kulturze zachodniej studentów podejmujących możliwość nauki specjalnych technik i umiejętności, aby stworzyć piękne eksponaty ozdobnych wszystkie zbudowane z warzyw i owoców.

arbuzy wydają się być jednym z najbardziej znanych owoców, które są używane do tworzenia niektóre ze wspaniałych wyświetlaczy widać w azjatyckich restauracjach i hotelach ze względu na wszechstronność owocu.

– autor artykułu